Recursos per gaudir del cel

Construcció d’instruments astronòmics

Podeu construir des de casa aquests instruments astronòmics de l’Aula de l’Cel que posem a la vostra disposició en format PDF:

Activitats 

Apps per gaudir del cel

Amb elles podeu saber quins objectes esteu veient i trobar qualsevol objecte celeste. Són gratuïtes (alguna amb anuncis). Estan per a Android i Iphone. N’hi ha moltes més, però hem triat aquestes perquè són molt senzilles d’usar i una eina estupenda per familiaritzar-vos amb el vostre cel, preparar les vostres observacions i gaudir del cel encara més.

  • Stellarium mobile planetario. Versió app Android i també iOS d’un dels millors software per a simular el cel, màquina del temps i planetari. Hi ha versió per a ordinador.
  • Google Sky Maps: Mapa del cel amb mode apunt. Lleuger i d’ús senzill. Disponible en versió app per a Android i Versió web.
  • Star chart: App de mapa del cel amb mode “apunt automàtic”. Disponible per a AndroidiOS
  • SkyORB: Mapa del cel amb mode apunt. Inclou pronòstic de l’oratge des de la ubicació indicada, molt útil per a preparar la teua observació. Disponible per a AndroidiOS
  • Star Walk Free2. Versió gratuïta de Star Walk, un altre mapa del cel molt complet amb mode apunt. Disponible per a AndroidiOS.

Llibre Galileu

Amb l’objectiu que la ciència estiga a l’abast del major nombre de xiquets i xiquetes possibles, tal com es va plantejar a la Societat Espanyola d’Astronomia que va subvencionar aquest projecte, els centres educatius poden sol·licitar el seu exemplar de forma gratuïta a través del següent formulari:

Petició del llibre Galileu Galilei

Full del mes

Juntament amb el Museu de Ciències de València, vam editar un full informatiu sobre el cel de cada mes, els esdeveniments astronòmics més importants que passaran en aquest mes i un resum de les notícies astronòmiques més interessants del mes anterior. Un senzill i útil mapa del nostre cel.