Projecte Educatiu

El projecte educatiu d’ensenyament i didàctica de l’Astronomia de l’Observatori
Estem segurs que alguna vegada heu sentit la temptació de contemplar, en les clares nits d’estiu, els màgics rius d’estreles i els harmoniosos fils de llum que giren per damunt dels nostres caps i experimentar així la sensació intrigant i a la vegada vertiginosa de formar part d’aquesta orquestra còsmica. Si és així, benvinguts a la nostra:

AULA DEL CEL

L’Aula del Cel és un projecte educatiu de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València sobre l’ensenyament i la didàctica de l’astronomia pensada per als centres educatius de la Comunitat Valenciana. Va nàixer a partir d’un conveni entre la Universitat de València i la Conselleria d’Educació i Cultura de la Generalitat Valenciana.

L’Aula del Cel és el lloc de trobada amb l’astronomia, un espai dedicat a l’ensenyament i la divulgació, on volem estimular la curiositat i l’interès per l’astronomia de les persones que ens visiten. Aquest projecte educatiu va destinat des del segon cicle de primària a tots els nivells educatius i també a persones amb altres capacitats.

Aquesta activitat s’ofereix també des de la pàgina web del Servei de Formació del Professorat.

 

OBJECTIUS

L’objectiu primordial de l’Aula del Cel és gaudir del cel.

Volem contribuir a que cada visitant el conega un poc millor i per tal d’aconseguir-ho ens proposem:

  • Captivar la imaginació de les persones que ens visiten amb les meravelles de l’Univers.
  • Transmetre conceptes d’astronomia i de les ciències espacials com a ferramenta de referència i ajuda per a l’ensenyament en diversos cicles de l’educació.
  • Fer possible que les persones visitants raonen tal com ho fan els científics.

L’Aula del Cel és un espai plenament dedicat a l’ensenyament i la divulgació de l’astronomia des d’on estimular la curiositat i l’interàs pel cosmos i el desig de comprendre l’univers.

L’Aula es troba a les instal.lacions de Paterna de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València. Està dotada amb material de divulgació astronòmica i té una sala d’audiovisuals i un planetari digital. Ací s’imparteixen les sessions didàctiques i es fan tallers i activitats d’aprenentatge especialment destinades a alumnes de batxillerat, secundària i últim cicle de primària, però hi acollim visites de qualsevol nivell educatiu (des de 4t de primària) i cognitiu perquè dissenyem visites especials per a persones amb altres capacitats.

També hi ha un gabinet didàctic que s’encarrega de desenvolupar el programa de les sessions en coordinació amb el professorat del grup d’alumnes visitant.