Activitats divulgatives

Activitats divulgatives de l’Observatori

Des dels seus inicis, l’Observatori Astronòmic ha estat involucrat en activitats de divulgació i difusió dels avenços de l’astronomia a la societat, i ha fomentat la participació i interacció amb el públic. En aquestes pàgines, us mostrem les activitats de divulgació que estem realitzant en l’actualitat o que realitzarem en un futur immediat, així com les activitats divulgatives que duguérem a terme en el passat.

 

L’Observatori Astronòmic crea un projecte científic solidari adaptat a xiquetes i xiquets amb problemes de visió

L’Observatori Astronòmic de la Universitat de València ha emprés, enguany, el projecte “A Touch of the Universe”, una missió sense ànim de lucre, el fi de la qual és crear trenta kits amb activitats astronòmiques tàctils destinades a xiquets i xiquetes amb problemes de visió. Actualment, l’Observatori es troba distribuint i enviant aquests paquets o “astrokits” a educadors i professors d’Astronomers Without Borders, Universe Awareness (UNAWE) i Galileo Teacher Training Program (GTTP) a Amèrica, Àfrica i Àsia.

El dimecres dia 11 de desembre es va presentar aquest projecte en roda de premsa a l’edifici del Rectorat, en un acte al qual assistiren la vicerectora de Sostenibilitat, Campus i Planificació, Clara Martínez; el director de l’Observatori Astronòmic, José Carlos Guirado; i la responsable d’aquesta iniciativa, Amelia Ortiz.

Nota de premsa de la Universitat de València

 

L’Astrokit

astrokit

Us presentem l’Astrokit d’“A Touch of the Universe”, una de les nostres activitats adreçades a persones amb discapacitat.

El projecte sense ànim de lucre “A Touch of the Universe” té l’objectiu de crear 30 kits amb activitats astronòmiques tàctils per a xiquet i xiquetes amb i sense problemes de visió. Aquests kits es distribuiran entre el personal educador i el professorat de països en desenvolupament per Amèrica, Àfrica i Àsia.

Participeu amb nosaltres!

 

Full del mes

Cada mes editem, junt amb el Museu de les Ciències, un full informatiu sobre el cel, on incloem els esdeveniments astronòmics més importants que hi ocorreran i un resum de les notícies astronòmiques més interessants del mes anterior.

Descarregueu el full d’aquest mes en castellà i en valencià.

 

Manualitats

Des de l’Observatori, posem a la vostra disposició les manualitats astronòmiques que trobareu més avall, per tal que us les descarregueu (en format PDF), les retalleu i enganxeu mentre apreneu astronomia:

 

Construeix el teu Earthdial

L’Earthdial va ser un interessant projecte de la Planetary Society en el qual va participar l’Observatori. L’any 2004, es va establir una xarxa de rellotges de sol d’àmbit mundial que es podien veure en temps real per Internet.

L’any 2004, es va establir una xarxa de rellotges de sol d’àmbit mundial que es podien veure en temps real per Internet.
earthdial

Aquest tipus de rellotge de sol és molt fàcil de construir i, per això, us animem a construir el vostre propi, tot i que el projecte original ja no estiga en vigor. Ací, us podeu descarregar unes senzilles instruccions per a construir el vostre Earthdial.

 

 

Eclipses i trànsits

Ací podeu veure els nostres vídeos “Eclipses i Trànsits”, que reberen el Primer Premi Ex Aequo al certamen de divulgació científica “Ciencia en Acción” en l’edició del 2007.

Part 1:

Part 2:

Part 3:

Part 4: