OBSERVATORI ASTRONÒMIC Noticias

El sistema de Copèrnic segons Munyós, Astrologicarum et geographicarum institutionum libri sex, 1570. Còpia de Francisco Juan Rubio, Bayerische Staatsbibliothek.

(Español) JERONI MUNYÓS: matemàtiques, cosmologia i humanisme en l’època del Renaixement

(Español) Del 14 de novembre al 21 de decembre, l’exposició “JERONI MUNYÓS: matemàtiques, cosmologia i humanisme en l’època del Renaixement” es podrá visitar a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, al Campus de Blasco Ibáñez. L’exposició fa un recorregut per la vida i obra d’este insigne científic del Renaixement valencià i europeu, coincidint amb el V centenari del seu naixement. El  seus treballs van contribuir a obrir la porta a la ciència moderna, en particular l’observació i estudi de la supernova de 1572.

Concurs educatiu “Telegrama a un planeta”

Per qué no començar el curs 23/24 comunicant-nos amb extraterrestres? La comunicació amb possibles civilitzacions extraterrestres forma part de l’imaginari col·lectiu des de fa generacions i són molts els exemples que donen fe d’això...

Xarrada “Astronomía con todos los sentidos”

L’Observatori Astronòmic els invita a la xarrada “Astronomía con todos los sentidos”, impartida per la nostra companya Amelia Ortiz Gil. L’event tindrà lloc el proper dissabte 22 de juliol, a la Casa de la Cultura de Manzanera (Teruel). Després gaudirem d’una observació astronòmica.

Ja tenim data per a Amanar-València!

Un any més, l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València colabora amb el projecte Amanar i l’associació Sapiencia en l’organització d’actividades astronòmiques dirigides als xiquets i xiqetes saharauis que pasarán unes setmanas de vacances a “la Terreta”.

El Projecte Amanar acosta un any més la ciència a joves sahrauís a Espanya

El Projecte Amanar, creat en 2019 amb l’objectiu d’inspirar a través de l’astronomia a les xiquetes i xiquets procedents dels camps de refugiats sahrauís prop de la ciutat de Tinduf (Algèria), torna en una nova edició a l’estiu de 2023. Durant els mesos de juliol i agost, l’equip d’Amanar, gràcies al suport i coordinació d’institucions i associacions locals, durà a terme activitats educatives amb joves que resideixen temporalment a l’estiu amb famílies d’acollida espanyoles dins del programa “Vacances en Pau”. Les activitats, gratuïtes i obertes també a tots els membres de les famílies d’acollida, tindran lloc a A Corunya, Barcelona, Granada, Madrid, Sagunt i Tenerife.