OBSERVATORI ASTRONÒMIC Noticias

Posa nom a una quasi-lluna!

La Unió Astronòmica Internacional (IAU) i el premiat podcast de ciència Radiolab s’han unit per a organitzar una nova competició per a posar nom a una de les quasi-llunes de la Terra. Persones de tot el món tindran la possibilitat de deixar la seua emprempta al cel amb el reconeixement oficial per l’autoritat mundial que asigna els noms dels objectes del nostre Sistema Solar i fora d’ell.

S’obrin les visites públiques a l’OAO

L’Observatori Astronòmic ja ha posat a la venda les entrades per a les visites públiques a l’Observatori d’Aras de los Olmos. Ací deixem el link perquè pugueu fer la vostra compra: http://esdeveniments.uv.es/go/nit-aras2024

Aurora boreal des del nostre observatori

El pasado viernes 10 de mayo se produjo en nuestro planeta una intensa tormenta geomagnética que se ha manifestado en auroras visibles a latitudes insospechadas, como la de nuestro observatorio en Aras de los Olmos. Os dejamos aquí el maravilloso vídeo realizado por nuestros compañeros Vicent Peris y Alicia Lozano.

I Encontre Nacional de Coleccions Patrimonials Universitàries

Els propers dies 8, 9 i 10 de maig, l’Observatori Astronòmic participará al I Encontre Nacional de Coleccions Patrimonials Universitàries, organitzat  pel vicerrectorat de Cultura de la Universitat de València, en el que experts debatirán sobre el pasat, present i futur de les coleccions patrimonials universitaries.

Presentació de la col.lecció “Urània” a la 59 fira del llibre de València

El pròxim 30 d’abril, a les 17:30h, es presentaran els llibres “AstronautA” d’Amelia Ortiz Gil, “L’Univers a vista d’ocell” de Mariano Moles i la “Història de la tecnologia a través de 20 objectes” de Pedro Ruiz Castell. Estos són alguns dels títols més recents de la col·lecció Urània, dirigida per Vicent Martínez García i publicada per la Institució Alfons el Magnànim. La presentació tindrà lloc a l’Espai Caixa Popular (carrer de Cavanilles, 1) i hi participaran els autors, el director de la col·lecció i la professora Beatriz Ramírez Velado, de l’Observatori Astronòmic de la UV.

(Español) Sara García Alonso, primera astronauta española, firma nuestros modelos 3D

(Español) Durante su reciente visita al Instituto Tecnológico del Juguete, AIJU, en Ibi, para inaugurar el el nuevo espacio “Dones De Ciència”, la astronauta Sara García Alonso tuvo ocasión de admirar nuestros modelos planetarios del proyecto “A Touch of the Universe” y firmar una de nuestras bóvedas celestes. AIJU ha sido el Instituto que ha producido los modelos 3D que hemos enviado gratuitamente a países y comunidades en desarrollo para enseñar astronomía a niños con discapacidad visual.