La lluna Europa de Júpiter pot haver tingut una evolució lenta
19/6/2023 de ASU / Science Advances
En el sistema joviano, Europa és de particular interés per als científics a causa de les sòlides evidències de l’existència de nutrients, aigua i energia que podrien proporcionar un entorn habitable per a algunes formes de vida en altres llocs fora de la Terra. A més, es creu que Europa està composta per quatre capes (des de la superfície fins al centre): una capa de gel, un oceà d’aigua salada, un mantell rocallós i un nucli metàl·lic.
Igual que en la Terra, l’oceà d’Europa es troba en contacte amb el fons marí rocós, la qual cosa podria permetre una química favorable per a la vida entre la roca i l’aigua.
Kevin Trinh (ASU) i el seu equip ara han demostrat que si Europa es va formar a partir de roques hidratades (és a dir, roques que contenent hidrogen i oxigen), llavors una part suficient de l’interior d’Europa s’hauria calfat aconseguint alliberar aigua directament de les roques hidratades, formant l’oceà i la capa de gel.
“L’origen de l’oceà d’Europa és important perquè el potencial de la lluna per a albergar vida depén en última instància dels ingredients químics i les condicions físiques durant el procés de formació de l’oceà”, explica Trinh.
[Font]