OBSERVATORI ASTRONÒMIC Noticias

Xiquets sahrauís juguen amb l’astronomia

El passat 23 de juliol, un grup de xiquets sahrauís que passa l’estiu a València dins del programa “Vacances en Pau” va gaudir d’una vetlada d’activitats astronòmiques i ecològiques a la Casa Penya (Sagunt) gràcies al projecte Amanar i la col·laboració d’Acció Ecologista Agró, Fundació Sapiència i l’Observatori Astronòmic de la UV. Els prop de 30 xiquets participants van gaudir amb el taller d’eclipsis impartit per Isabel Cordero, membre de Sapiència i professora de la UV. L’Observatori va contribuir amb una recreació en viu dels eclipsis en la qual els xiquets van utilitzar caretes per a simular la Terra i el Sol, per a després llançar coets a l’espai (bé, quasi). El colofó final el va posar l’astrònom Enric Marco (UV) amb una observació astronòmica amb telescopi.

Posa nom a una quasi-lluna!

La Unió Astronòmica Internacional (IAU) i el premiat podcast de ciència Radiolab s’han unit per a organitzar una nova competició per a posar nom a una de les quasi-llunes de la Terra. Persones de tot el món tindran la possibilitat de deixar la seua emprempta al cel amb el reconeixement oficial per l’autoritat mundial que asigna els noms dels objectes del nostre Sistema Solar i fora d’ell.

S’obrin les visites públiques a l’OAO

¡¡¡ ENTRADES ESGOTADES !!! L’Observatori Astronòmic ja ha posat a la venda les entrades per a les visites públiques a l’Observatori d’Aras de los Olmos. Ací deixem el link perquè pugueu fer la vostra...

Aurora boreal des del nostre observatori

El pasado viernes 10 de mayo se produjo en nuestro planeta una intensa tormenta geomagnética que se ha manifestado en auroras visibles a latitudes insospechadas, como la de nuestro observatorio en Aras de los Olmos. Os dejamos aquí el maravilloso vídeo realizado por nuestros compañeros Vicent Peris y Alicia Lozano.

I Encontre Nacional de Coleccions Patrimonials Universitàries

Els propers dies 8, 9 i 10 de maig, l’Observatori Astronòmic participará al I Encontre Nacional de Coleccions Patrimonials Universitàries, organitzat  pel vicerrectorat de Cultura de la Universitat de València, en el que experts debatirán sobre el pasat, present i futur de les coleccions patrimonials universitaries.

Presentació de la col.lecció “Urània” a la 59 fira del llibre de València

El pròxim 30 d’abril, a les 17:30h, es presentaran els llibres “AstronautA” d’Amelia Ortiz Gil, “L’Univers a vista d’ocell” de Mariano Moles i la “Història de la tecnologia a través de 20 objectes” de Pedro Ruiz Castell. Estos són alguns dels títols més recents de la col·lecció Urània, dirigida per Vicent Martínez García i publicada per la Institució Alfons el Magnànim. La presentació tindrà lloc a l’Espai Caixa Popular (carrer de Cavanilles, 1) i hi participaran els autors, el director de la col·lecció i la professora Beatriz Ramírez Velado, de l’Observatori Astronòmic de la UV.