Visit to Aras de los Olmos

L’Observatori Astronòmic organitza visites a la seua estació d’observació a Aras de los Olmos. Aquesta estació es troba ubicada a la comarca de l’Alt Túria, una de les escasses reserves de cel fosc que encara queden a la Comunitat Valenciana. La visita a l’Observatori d’Aras de los Olmos és una experiència única per a contemplar i gaudir del cel fosc, un dels elements de la natura que cada vegada és més difícil de trobar. En ell, podreu descobrir la grandiositat de la Via Làctia, la lluentor de milers d’estreles visibles a simple vista, el traçat de les constel·lacions i els seus llaços amb la història i la cultura.

Oferim sessions des de juny fins a setembre i la quota d’inscripció és de 15 € per als adults i 5 € per als menors de 12 anys. Les sessions comencen abans de la posta de sol, per la qual cosa l’horari general serà el següent:

  • Juny: 21:00 h
  • Juliol: 21:00 h
  • Agost: 20:30 h
  • Setembre: 20:00 h

La visita s’inicia amb una breu presentació de les activitats de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València i amb un recorregut per les instal·lacions telescòpiques. Al capvespre, té lloc un recorregut guiat pel cel a simple vista, durant el qual es descriuen les constel·lacions i com identificar-les, s’exposen les tècniques d’orientació de nit a partir de les estreles, i s’expliquen les figures mitològiques i llegendes clàssiques associades als grups de constel·lacions i als seus moviments al cel. Després, s’inicia la sessió d’observació en un dels telescopis, que inclou els planetes visibles, cúmuls estel·lars, nebuloses i galàxies.

Cada sessió dura aproximadament dues hores i mitja. Degut a la limitació d’aforament, només s’admet un màxim de 25 persones per sessió i es requereix un mínim de 15 per a poder dur-la a terme. Al llarg del matí del dia en què tinga lloc la sessió, us confirmarem si aquesta es pot realitzar, ateses les condicions meteorològiques. En cas contrari, acordarem una nova cita un altre divendres. Si heu resultat afortunats d’aconseguir reservar una sessió amb nosaltres, trobareu les instruccions per a arribar a l’OAO en aquest pdf.

/images/morfeoshow/el_oao-6857/big/4.jpg

 

Us informem que ja podeu realitzar les vostres reserves en la següent adreça:

Últimes places …

Subscriviu-vos al nostre llistat de distribució si voleu rebre notícies sobre les nostres activitats omplint el següent formulari en línia.

Gràcies pel vostre interès.