Tallers online

Taller 1: Coneix el teu Cel. Orientació i Constel·lacions.

OBJECTIUS

  • Saber orientar-se amb els estels.
  • Conéixer algunes constel·lacions.

DESCRIPCIÓ DEL TALLER

L’Óssa Major és una constel·lació especialment característica que els alumnes poden reconèixer fàcilment al cel nocturn. A partir d’ella podem localitzar l’Óssa Menor i l’Estrella Polar, que ens servirà per orientar-nos a la nit, trobant el Pol Nord, com feien els antics navegants.

En aquest taller es pretén que els alumnes construisquen en una cartolina aquests elements. Mentre anem explicant com fer-ho, farem una xicoteta revisió històrica sobre l’orientació a través de les estrelles, parlarem sobre la importància de l’Estrella Polar i les Constel·lacions, i aprofundirem en altres conceptes com moviment de la Terra al voltant del Sol, orientació diürna, galàxies i la Via Làctia.

NIVELL RECOMANAT

Primària i primer cicle de secundària.

Taller 2: Descobreix el teu Sistema Solar. Astrecercle.

OBJECTIUS

  • Conéixer les característiques dels planetes i altres cosos del Sistema Solar.

DESCRIPCIÓ DEL TALLER

Moltes vegades han sentit parlar els alumnes dels planetes del Sistema Solar. Aprofundeix en les seues característiques tan diverses així com en la d’altres cosos que componen entre tots el nostre Sistema Solar. Els alumnes viatjaran des del sòl abrassador de Venus fins les llunes gelades de Júpiter.  Amb aquest senzill taller, conéixeran i trobaran explicació a tota aquesta insospitable diversitat.

NIVELL RECOMANAT

Tercer cicle de primària i secundària.