Objectius de l’Aula del Cel

Els objectius que perseguim des de l’Aula del Cel són:

  • Captivar la imaginació de les persones que ens visiten amb les meravelles de l’univers.
  • Transmetre conceptes d’astronomia i de les ciències espacials com a ferramenta de referència i ajuda per a l’ensenyament en diversos cicles formatius.
  • Fer possible que les persones visitants raonen tal com ho fan els científics.

L’Aula del Cel és un espai plenament dedicat a l’ensenyament i la divulgació de l’astronomia des d’on estimular la curiositat i l’interàs pel cosmos i el desig de comprendre l’univers.

L’Aula es troba a les instal.lacions de Paterna de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València. Està dotada amb material de divulgació astronòmica i té una sala d’audiovisuals i un planetari digital portàtil. Ací s’imparteixen les sessions didàctiques i es fan tallers i activitats d’aprenentatge especialment destinades a alumnes de batxillerat, secundària i últim cicle de primària, però hi acollim visites de qualsevol nivell educatiu (des de 4t de primària) i cognitiu perquè dissenyem visites especials per a persones amb altres capacitats.

També hi ha un gabinet didàctic que s’encarrega de desenvolupar el programa de les sessions en coordinació amb el professorat del grup d’alumnes visitant.