Gaudeix el cel des de casa

Construcció d’instruments astronòmics

Pots construir des de casa aquests instruments astronòmics de l’Aula de l’Cel que posem a la teva disposició en format pdf:

 Més Activitats  

  • Llibre per pintar exoplanetes ( de NASAenCASA) edició en castellà. Pots descarregar desde la següent direcció:

https://exoplanets.nasa.gov/resources/2229/libro-para-colorear-de-exoplanetas/

Altres enllaç on pots triar activitas astronòmics:

Passatemps astronòmics de NASA en el seu Twitter: https://twitter.com/hashtag/NASAenCasa?src=hash

Ací tens jocs, llibre per pintar… https://www.esa.int/kids/es/Home

Poesia astronòmica i molt més al web educatiu de Murcia: http://servicios.educarm.es/admin/webForm.php?ar=316&mode=visualizaAplicacionWeb&aplicacion=ASTRONOMIA&web=32

Per educació primària: Aula d’astronomía de Fuenlabrada: http://astro.aytoyebes.es/images/documentos/actividadescomplementarias.pdf

Apps per gaudir del cel

Amb elles pots saber quins objectes estàs veient i trobar qualsevol objecte celeste. Són gratuïtes (alguna amb anuncis). Estan per Android i Iphone. Hi ha moltes més, però hem triat aquestes perquè són molt senzilles d’usar i una eina estupenda per familiaritzar-te amb el teu cel, preparar les teves observacions i gaudir del cel encara més.

– Stellarium mobile planetario. Versió app d’un dels millors programari per simular cel, maquina de el temps i simulació planetari. Hi versió per a ordinador.

– Google Sky Maps: Mapa celeste amb manera apunt. Lleuger i molt senzill d’ús.

– Start chart: Mapa celeste. El modo “apunt automàtic” només per Android.

– SkyORB: Mapa celeste amb modo apunt. Inclou pronòstic del temps des de la ubicació indicada, molt útil per a preparar la teu observació.

– Star Walk Free2. Versió gratuïta de Star Walk, un altre mapa celeste molt completa amb modo apunt.

Full del mes

Juntament amb el Museu de Ciències de València, vam editar un full informatiu sobre el cel de cada mes, els esdeveniments astronòmics més importants que van a passar en aquest mes i un resum de les notícies astronòmiques més interessants del mes anterior. Un senzill i útil mapa del nostre cel.