Gaudeix el cel des de casa

Construcció d’instruments astronòmics

Podeu construir des de casa aquests instruments astronòmics de l’Aula de l’Cel que posem a la vostra disposició en format PDF:

 Més activitats  

  • Llibre per a pintar exoplanetes ( de NASAenCASA) edició en castellà. Podeu descarregar-lo des de:

https://exoplanets.nasa.gov/resources/2229/libro-para-colorear-de-exoplanetas/

Altres enllaços on podeu triar activitas astronòmiques:

Passatemps astronòmics de la NASA en el seu Twitter: https://twitter.com/hashtag/NASAenCasa?src=hash

Ací teniu jocs, llibres per a pintar… https://www.esa.int/kids/es/Home

Poesia astronòmica i molt més al web educatiu de Múrcia: http://servicios.educarm.es/admin/webForm.php?ar=316&mode=visualizaAplicacionWeb&aplicacion=ASTRONOMIA&web=32

Per a educació primària: Aula d’astronomia de Fuenlabrada: http://astro.aytoyebes.es/images/documentos/actividadescomplementarias.pdf

Apps per gaudir del cel

Amb elles podeu saber quins objectes esteu veient i trobar qualsevol objecte celeste. Són gratuïtes (alguna amb anuncis). Estan per a Android i Iphone. N’hi ha moltes més, però hem triat aquestes perquè són molt senzilles d’usar i una eina estupenda per familiaritzar-vos amb el vostre cel, preparar les vostres observacions i gaudir del cel encara més.

– Stellarium mobile planetario. Versió app d’un dels millors programaris per simular cel, màquina del temps i simulació planetària. Hi ha versió per a ordinador.

– Google Sky Maps: Mapa celeste amb mode apunt. Lleuger i molt senzill d’utilitzar.

– Start chart: Mapa celeste. El mode “apunt automàtic” només funciona amb Android.

– SkyORB: Mapa celeste amb mode apunt. Inclou pronòstic del temps des de la ubicació indicada, molt útil per a preparar la vostra observació.

– Star Walk Free2. Versió gratuïta de Star Walk, un altre mapa celeste molt complet amb mode apunt.

Full del mes

Juntament amb el Museu de Ciències de València, vam editar un full informatiu sobre el cel de cada mes, els esdeveniments astronòmics més importants que passaran en aquest mes i un resum de les notícies astronòmiques més interessants del mes anterior. Un senzill i útil mapa del nostre cel.